Отборите на Челси и Арсенал играят при резулта 0:1 в ключов

...
Отборите на Челси и Арсенал играят при резулта 0:1 в ключов
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 0:1 Арсенал, Габриел откри за гостите

Отборите на Челси и Арсенал играят при резулта 0:1  в основен конфликт от 15-ия кръг на Висшата лига. Габриел Магаляеш откри за гостите в 63-ата минута. Лондонското дерби започва в 14:00 часа и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.  В Gong.bg също ще проследим мача онлайн.

Челси заема седмото място във краткотрайното класиране след изиграни 12 мача, до момента в който Арсенал влиза в мач от втора позиция, откакто през вчерашния ден бе свален от върха от Манчестър Сити.

Разликата сред Чесли и Арсенал в класирането е цели 10 точки.

Символичните посетители от Арсенал започнаха мача по-настоятелно и още в първите няколко минути стигнаха до няколко положения пред вратата на „ сините ”. Още в 3-ата минута Кукурея сбърка против Букайо Сака и го фаулира наоколо до наказателното си поле. Играчите на Арсенал обаче не съумя да се възползва по най-хубавия метод от директния свободен удар и да стигне до чиста опция за гол.

Първата по-интересна офанзива за Челси пристигна след близо 10 минути игра. Менди откри Срърлинг с дълго подаване на десния фланг, той от своя страна изведе Хаверц, който напредна добре и центрира в наказателното поле, само че не съумя да откри собствен съотборник.

Още в ответната офанзива Арсенал съумя да обстрелва вратата на Челси посредством Бен Уайт. Ударът му по диагонала отдясно обаче мина около страничния дирек. Мартинели също опитва шанса си с отдалечен изстрел, само че и той не сполучи, стреляйки над вратата.    

20-ата минута груба неточност на Лофтъс Чийк можеше да коства скъпо на домакините. Габриел Жезус открадна топката и нахлу в наказателното поле фронтално против вратата и стреля, само че в последния миг Тиаго Силва парира удара му. Челси отговори с контраофанзива, която Хаверц обаче не съумя да продължи по най-хубавия метод и също приключи с блокиран изстрел.

Най-чистата обстановка за гол от началото на срещата пристигна след 28 минути игра и бе в интерес на гостите. Мартинели получи по левия фланг, напредна с няколко метра и центрира съвършено в наказателното поле към Габриел Жезус. Бразилецът се измъкна от засадата, само че не съумя да откри рамката на вратата след удар с глава. Жезус бе оставен безусловно непокрит в наказателното поле, само че не съумя да се възползва.

В минутите до края на първата част на „ Стамфорд бридж ” преобладаваше битката. Двата отбора мъчно стигаха до рискове наоколо до противниковата врата, а нарушаванията в центъра на терена зачестиха. В последна сметка до гол по този начин и не се стигна и двата състава се отдръпнаха на отмора при резултат 0:0.

Втората част стартира с заплаха пред вратата на Челси. Марк Кукурея още веднъж не съумя да се оправи със Сака в защита и игра непозволено против него. Мартин Йодегаард центрира от фала, само че Тиаго Силва внимаваше в наказателното поле и почисти в корнер.

LIVE • 

0:1 Габриел Магаляеш 63'

Стадион: „ Стамфорд брдиж ”, Лондон

Рефер: Майкъл Оливър

Челси : 16. Едуард Менди, 23. Сезар Аспиликуета    , 6. Тиаго Силва, 14. Тревор Чалоба, 12. Рубен Лофтъс-Чийк, 5. Жоржиньо, 19. Мейсън Маунт, 21. Марк Кукурея, 17.Рахийм Стърлинг, 29.Кай Хаверц, 9.Пиер-Емерик Обамеянг    

Мениджър: Греъм Потър

Арсенал : 1.Аарън Рамсдейл, 4.Бен Уайт, 12 Уилям Салиба, 6.Габриел Магаляеш, 5.Томас Партей, 34. Гранит Джака, 7. Букайо Сака    , 8. Мартин Йодегаард, 11. Габриел Мартинели, 9. Габриел Жезус

Мениджър: Микел Артета
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР